TwitterFacebookGoogle+

World Judo Day sarbatorit in Romania

  • Written by:

Pe 28 octombrie cluburile de judo din ţară s-au aflat în sărbătoare. Este al doilea an când ziua de naştere a fondatorului judo-ului, dr. Jigoro Kano este omagiata prin diverse manifestaţii sportive. Idee ce a aparţinut domnului preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, a prins contur şi la noi în ţară, tema fiind “JUDO PENTRU TOŢI”. În următoarele rânduri vom prezenta o recenzie a zilei de 28 octombrie 2012:

IAŞI – date oferite de domnul Largu Constantin.
Manifestaţia organizată de către Asociaţia Judeţeană de Judo Iaşi, a avut loc în centrul comercial Palas Mall şi a marcat a doua ediţie a Zilei Mondiale a Judo-ului. Cu această ocazie s-au împărţit poze cu vicecampioanele noastre olimpice, fluturaşi de prezentare a judo-ului şi alte materiale specifice. La final a avut loc decernarea de diplome participanţilor, marcându-se astfel un moment solemn, de apreciere şi recunoştinţa. Punctul central a fost demonstraţia de judo la care au luat parte toţi judoka ai judeţului, pe saltea publicul prezent în număr de aproximativ 300 de persoane, având ocazia să îl întâlnească pe Vladut Simionescu, participant la Jocurile Olimpice de la Londra.

GALAŢI – date oferite de doamna Neofit Adriana.

La malul Dunării, cu organizarea Clubului Sportiv Şcolar, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Federaţia Romană de Judo, a avut loc un antrenament special, dedicat zilei de 28 octombrie. Au participat copii, tineri, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, practicanţi, foşti practicanţi şi simpatizanţi ai mişcării judo din România. Cuvântul de deschidere a fost rostit de domnul Mircea Ene, fost preşedinte al Colegiului Antrenorilor din România.

VLĂHIŢA – date oferite de corespondentul Ora de Judo, Gliga Laurenţiu.

În localitatea harghiteană Vlăhiţa a avut loc ediţia a VI-a a Cupei “Martonffi Janos”. Cupa a fost un adevărat test pentru micii judoka, dar şi o marcare a zilei de 28. Mesajul preşedintelui IJF a răsunat în boxele sălii, fiind dat citirii de către domnul Roman Cornel. Pe tatamiuri s-au aflat 320 de judoka, reprezentând 24 de cluburi din ţară.

PLOIEŞTI – date frjudo.ro

Cu ocazia Zilei Mondiale a Judo-ului, în sala de judo a CSM CFR CSS Ploieşti evenimentul a evidenţiat cu tema locală “Întâlnire între generaţii prahovene” unde au participat peste 150 judoka cu vârste cuprinse între 2 ani şi peste 60 de ani, de la CSM CFR CSS Ploieşti, Boldeşti, Cocorăşti Colţ şi Brebu.

În faţa a numeroşi oficiali, părinţi, bunici, fraţi ai judokanilor, spectatori, presă şi televiziuni, evenimentul s-a desfăşurat după următorul program:

- Dl Gheorghe Savu, director tehnic în cadrul FRJ, a dat citire mesajului preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Judo, dl Marius Vizer şi a preşedintelui Federaţiei Române de Judo, dl Eduard Doandeş

- D-ra Corina Ungureanu, consilier al primarului municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a dat citire mesajului primarului municipiului.

- Au mai luat cuvântul cel mai vârstnic participant la eveniment, Nicolae Tolbaşu şi cel mai tânăr judoka.

- Dl Gheorghe Savu a înmânat d-rei Corina Ungureanu din partea FRJ diploma de participant la eveniment, după care d-ra Ungureanu a înmânat diplome tuturor participanţilor la eveniment.

În încheiere judoka copii, juniori, tineret, veterani şi arbitri au oferit frumoase demonstraţii de judo între generaţii.

PITEŞTI – date oferite de domnul Valentin Ioniţă.

Judoka de la CSM Piteşti, împreună cu antrenorii lor, Cornel Pălărie şi Valentin Ioniţă au susţinut de Ziua Mondială a Judo-ului o demonstraţie în complexul comercial Jupiter City. Publicul prezent a fost unul ridicat, toţi cei ce se aflau în încânt mall-ului fiind încântaţi de prestaţia tinerilor judoka.

DEVA – date oferite de domnul Dan Garbovan.

Manifestaţia a fost organizată în Sala de Jocuri Sportive a CNS „CETATE” Deva de către Asociaţia Judeţeană de Judo şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tinere Hunedoara, fără de care nu ar fi fost posibilă această acţiune. Din partea DJTS tinerii judoka au fost premiaţi cu diplome iar pentru fiecare club prezent a fost decernata câte o cupă. Acţiunea în sine nu a fost o competiţie, scopul ei fiind de a promova judo-ul, a-i face pe copii şi părinţi să înţeleagă tainele acestui sport. Cei mai mici judoka au demonstrat primele tehnici învăţate, cei mari au făcut câteva meciuri demonstrative iar la finala toţi au fost bucuroşi de premiile primite. Printre invitaţi de onoare am fost bucuroşi de prezanta vicepreşedintelui Federaţie Romane de Judo, Doru Sapta, Marius Simina din partea DJST HD, domnii directori ai CNS Cetate Deva, Adrian Liga şi Marinică Pirvanescu, Mugurel Ciuşca – director la SCM Deva şi domnul Gabriel Sapta un fost mare sportiv al judeţului nostru şi al României.

Cluburi participante: CNS Cetate Deva, CS Sakura Deva, CS Orăşenesc Haţeg, SCM Deva, CSS Alba Iulia, CSM Arad şi LPS Arad.

ARAD – date oferite de domnul Drâmbe Dorin.

Judoka arădeni, alături de domnul Drâmbe Dorin s-au aflat la Deva, unde a fost organizată o manifestaţie dedicată Zilei Judo-ului Mondial. Aceştia au primit diplome şi o cupă din partea organizatorilor.

Galerie video:

Iasi

Pitesti

Galati

image:
http://www.oradejudo.ro/wp-content/woo_custom/107-world_judo_day.jpg

Leave a Reply