TwitterFacebookGoogle+

FOTO Stagiul de antrenori din Poiana Brasov, 18-21 iunie 2013

  • Written by:

În perioada 18-21 iunie, în Poiana Braşov a avut loc stagiul centralizat al antrenorilor de judo, organizat de către Federaţia Romană de Judo. La acesta acesta au participat antrenorii secţiilor de judo din cadrul cluburilor de stat dar şi cei ce pregătesc secţii private. Stagiul s-a bucurat de prezenţă a aproximativ 45 de antrenori şi 9 lectori, majoritatea cu doctorate în ştiinţele expuse în cadrul şedinţelor, veniţi să le predea metode de antrenament, pregătire psihologică dar şi prevenirea dopajului în rândul sportivilor de performanţă. În cadru seminariilor au fost prezentate şi proiecte personale printre care “Judo preşcolar pas cu pas de la 3 la 7 ani”, considerat un real succes în zona Banatului. Cursurile au fost împărţite în două, dimineaţa intrându-se în sala de şedinţe pentru partea teoretică iar după-amiaza fiind rezervată celei practice în dojo-ul din Poiană unde se pregătesc loturile olimpice de judo ale României. Printre antrenorii prezenţi s-a număr şi domnul Florin Bercean, considerat tehnicianul cu cele mai mari performanţe din judo-ul nostru, intervenţiile sale din cadrul acestor cursuri fiind primite cu interes de către cei prezenţi. Conducătorul stagiului a fost domnul prof. Univ. Dr. Dan Deliu, preşedintele Colegiului Central al antrenorilor, care a declarat: “Stagiul reprezintă o formă de perfecţionare complexă a antrenorilor. Abordează cele mai noi probleme din domeniul teoretico-metodologic al antrenamentului de judo dar şi tactico-metodice întâlnite pe tatami. Lectorii şi conducătorii acestor stagii sunt atent selecţionaţi în funcţie de temele propuse, dar şi în funcţie de experienţă. Anul acesta cursurile au fost împărţite în 6 teme şi 9 expuneri din domeniul practico-metodic. Cele 4 zile de cursuri s-au terminat cu un examen pe care toţi antrenorii l-au trecut, dovedind astfel o pregătire bună dar şi eficientă cursurilor. Vrea să mulţumesc Orei de Judo dar şi redactorului ei şef pentru prezenţa la acest eveniment, reflectând corect activitatea Colegiului Central al Antrenorilor, fapt pentru care vă invităm şi pe viitor”.

De asemenea la aceste întâlniri a fost prezent şi vicepreşedintele Federaţiei Romane de Judo, domnul Doru Sapta, care a avut rezervată ziua de 20 pentru a le explica antrenorilor anumite metode de pregătire în judo dar şi de a susţine proiectul “Judo preşcolar pas cu pas de la 3 la 7 ani”. Acesta considera “stagiul centralizat al antrenorilor o necesitate datorită faptului că aici înveţi din experienţele altora şi te poţi alinia la metodele moderne de antrenament dar şi să legi prietenii, relaţii cu antrenorii din ţară, toate acestea putând a se transforma în parteneriate reale care să conducă la dezvoltarea secţiilor de judo şi de aceea aceste întâlniri ar trebui să devină obligatorii pentru toate structurile sportive ce au în componenţa lor secţii de judo “.

Important de menţionat ar fi faptul că Iulian Surlă, campion mondial şi european de kata, a avut alocată în fiecare zi, în cadrul cursurilor practice, o oră pentru a prezenta pregătirea şi perfecţionarea kata, lucruri demonstrate alături de Dumitru Zisu, multiplu campion naţional kata, antrenor la LPS Focşani.

Vicecampioană europeană de veterani la Paris

Stagiu antrenori ziua II-53La acest stagiu a participat şi Lena Sterea, antrenoare la CSM Drobeta, arbitru judo dar şi proaspăt vicecampioană europeană la secţiunea veteranilor. După un drum cu peripeţii, aşa cum ne-a povestit, a reuşit să aducă ţării noastră o medalie de argint la Campionatele Europene din Franţa. Nu este la prima performanţa de acest gen la veterani, ea având în palmares titlul european dar şi campionatul mondial. Aceste performanţe demonstrează pregătirea extraordinară de care se bucura judoka severineana, dând astfel o siguranţă dar şi un imbold pozitiv sportivilor ce se afla în pregătire sub bagheta ei.

GALERIE FOTO

laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply