TwitterFacebookGoogle+

S-au aflat adversarii românilor la Campionatul Mondial

Sorţii nu au fost prea blânzi cu sportivii noştrii. Astăzi în oraşul rusesc Chelyabinsk, gazda Campionatului Mondial rezervat seniorilor, s-au tras la sorţi meciurile competiţiei ce va debuta mâine.

UPDATE Chelyabinsk 18.36 Tragerea la sorţi a fost precedată de un scurt moment artistic de 10 minute iar apoi a luat cuvântul preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo şi al Sportaccord dl. Marius Vizer care a mulţumit în primul rând organizatorilor pentru efortul depus şi a spus că este convins că va fi o competiţie de înalt nivel”.

Înainte de tragerea la sorţi a fiecărei categorii a fost prezentat un scurt filmuleţ cu primii 4 din ierarhia fiecărei categorii şi cu campionul mondial en-titre. Concursul se va desfăşura în fiecare zi de luni până duminică începând cu ora locală 11.00 (8.00 ora României) şi finalele de la ora 17.00 (14.00 Ro) şi se va desfăşura pe 3 tatami. Premiile totale la individual sunt de 200 mii dolari iar în concursul pe echipe 100 mii dolari.

FOTO

Foto: Marina Mayorova

________________________________________________________

Emoţii mari pentru delegaţia României înaintea startului Campionatului Mondial. Astăzi sorţii le-au hărăzit unora un traseu mai greu dar să sperăm că vor ieşi, dacă nu învingători, măcar cu fruntea sus din întrecerea mondială. România participa cu un lot de 8 judoka dintre care 3 sunt la masculin şi 5 la feminin.

La -48 kg Monica Ungureanu, cea despre care Alina Dumitru spunea în interviul acordat portalului nostru de ştiri că are şanse la medalia mondială, va lupta în primul tur cu judoka Imangaliyeva Meruyert din Kazahstan. Dacă va trece de aceasta, în turul doi va da piept cu rivala Alinei Dumitru, unguroaică Eva Csernoviczki, campioana continentală en titre.

La categoria -52 kg suntem reprezentaţi de două sportive şi anume Florian Larisa şi Andreea Chiţu. Prima se afla în grupa A, alături de kosovara Majlinda Kelmendi, în timp ce a doua se afla în grupa D. Sportiva Florian Larisa va trebui să o înfrunte în primul meci pe Skrypnik Daria din Belarus iar Andreea Chiţu va da piept cu învingătoarea dintre Ha Ju Hee (Koreea) şi Legentil Christianne (Insulele Mauritius).

Loredana Ohâi şi Corina Căprioriu sunt sportivele ce ne vor reprezenta la -57 kg, această categorie fiind a doua unde ţara noastră înscrie două judoka. Pentru a spera la o medalie, Ohâi va trebui să treacă în primul meci de sportivă Gjankova Nora iar Corina Căprioriu de Lien Chen-Ling din Taipei. Vicecampioana noastră olimpică de la Londra, în cazul unei victorii în primul tur, va da piept cu judoka braziliană Quadros Ketleyn, bronz la Jocurile Olimpice din 2008.

Bodârlău Cristian este reprezentantul nostru la masculin în cadrul categoriei -81 kg. Aceasta va avea de înfruntat în primul tur un sportiv din Madagascar, pe judoka Ratsimiziva Fetra.

A treia şi ultima categorie unde România înscrie doi sportivi este +100 kg masculin. Natea Daniel, un judoka ce anul acesta a avut rezultate remarcabile la turneele internaţionale importante şi Vladuţ Simionescu, participant în 2012 la Jocurile Olimpice de la Londra, vor încerca să producă surpriza la o categorie unde Teddy Riner face legea de ani buni. Primul va avea tur liber urmând să dea piept cu învingătorul dintre Barna Bor (Ungaria) şi Abdullo Tangriev (Uzbekistan). Vladuţ Simionescu va trebui să îl înfrunte pe egipteanul Islam El Shehaby, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 2010.

Întrecerea se desfăşoară în perioada 25-31 august, timp în care oraşul Chelyabinsk va fi capitala judo-ului mondial. La întrecere s-au înscris 639 de judoka (388 masculin, 251 feminin) din 110 ţări.

Pentru informatii actualizate, urmăreşte Oradejudo.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply