TwitterFacebookGoogle+

Surprize în prima zi a Campionatului Mondial de la Chelyabinsk

Campionatul Mondial de Judo rezervat seniorilor a debutat astăzi în Rusia. Surprizele nu s-au lăsat prea mult aşteptate şi am asistat la unele schimbări de ierarhie.

Cu o deschidere grandioasă, unică în istorie, astăzi a început cea de-a treizecea ediţie a Campionatului Mondial de Judo. Cu momente artistice spectaculoase ce au făcut arc peste timp şi în care fiecare colţ al lumii s-a regăsit prin reprezentaţiile balerinilor, dansatorilor şi cântăreţilor prezenţi în sala Traktor Ice Arena, Rusia a făcut încă o demonstraţie de forţă în faţa a 7500 de oameni şi a milioanelor ce urmăreau desfăşurarea evenimentelor la televizor. Cuvântul de deschidere al competiţiei a aparţinut domnului Marius Vizer, preşedinte al SportAccord şi al Federaţiei Internaţionale de Judo.

Astăzi au avut loc meciurile categoriilor -48 kg feminin şi -60 kg masculin. La prima categorie, ţara noastră a fost reprezentată de către Monica Ungureanu, judoka ce a pierdut în turul al doilea la unguroaică Eva Csernoviczki după ce anterior o învinsese în primul tur pe kazaha Imangaliyeva Meruyert. Surprizele categoriei au fost reprezentate de către înfrângerile campioanei mondiale en titre Urantsetseg Munkhbat şi campioanei olimpice în exerciţiu Sarah Menezes. Finala a însemnat o premieră pentru categorie, Ami Kondo din Japonia şi Paula Pareto aflându-se pentru prima oară într-o finală de Campionat Mondial. Victoria a revenit sportivei din Japonia după ce aceasta a făcut o competiţie perfectă, în semifinala învingănd-o rapid prin Ippon pe cubaneza Maria Laborde.

La masculin, campionul mondial de la Rio de Janeiro, Naohisa Takato, nu a reuşit să îşi apere titlul după ce a fost învins în semifinală de către sportivul ţării gazdă, Beslan Mudranov. Cu o sală ce l-a încurajat permanent, rusul a pierdut finala împotriva mongolezului Boldbaatar Ganbat. A fost o finală fără prea mare istoric, diferenţa fiind făcută de un shido, sportivul din Rusia având două penalizări iar cel din Mongolia o penalizare. Medaliile de bronz au fost câştigate de Amiran Papinashvili din Georgia, după o finală cu israelianul Artiom Arshanski şi Naohisa Takato după un meci cu Aibek Imashev din Kazahstan.

Mâine, începând cu ora 8.00, vor intra în concurs la categoria de greutate -52 kg sportivele Andreea Chiţu şi Larisa Florian. La masculin, cea de-a doua categorie ce îşi va desemna medaliaţii va fi -66 kg, Masashi Ebinuma din Japonia fiind cel ce va trebui să îşi apere titlul cucerit anul trecut în Brazilia.

Pentru informatii actualizate, urmăreşte Oradejudo.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

Foto: IJF Media - Gabriela Sabău/Tamas Zahonyi
laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply