TwitterFacebookGoogle+

Şapte medalii pentru România la Cupa Europeană de la Piteşti

În perioada 26-27 aprilie, în Sala Sporturilor din Piteşti s-a desfăşurat Cupa Europeană a Cadeţilor U18, întrecere aflată în calendarul Uniunii Europene de Judo ce reprezintă criteriu de calificare pentru Campionatul European.

Prezentă cu o delegaţie de 110 judoka, ţara noastră a reuşit să cucerească un număr de 7 medalii(1 aur, 1 argint şi 5 bronz) clasându-se pe locul 6. În oraşului lalelelor s-au aflat 406 judoka(162 feminin,244 masculin) din 26 de ţări europene, anul acesta realizându-se un record în ceea ce priveşte prezenta sportivilor. În prima zi de concurs, la deschiderea oficială au fost prezente oficialităţi ale Federaţiei Internaţionale de Judo, Uniunii Europene de Judo, Federaţiei Române de Judo dar şi primarul Piteştiului, domnul Tudor Pendiuc. Forul de specialitate din ţara noastră a fost reprezentat de către domnul Dorel Căprar-vicepresedinte şi domnul Marian Covlea-secretar general. Un moment emoţionant s-a produs atunci când vicepreşedintele FRJudo i-a înmânat antrenorului Cornel Pălărie placheta pentru cei 40 de ani petrecuţi în slujba judo-ului, clipa găsindu-l pe antrenorul piteştean cu lacrimi în ochi. Delegaţia Turciei a reuşit să surprindă în mod plăcut, clasându-se pe locul 1, majoritatea sportivilor săi fiind prezenţi într-o finală. Astfel turcii au obţinut nu mai puţin de 14 medalii dintre care 4 de aur, 2 argint şi 8 bronz. Podiumul a fost completat de către Marea Britanie(2-3-0) şi Ucraina(2-2-0).

Medaliaţii noştrii sunt: 1 aur – Stoica Adrian(-55 kg); 1 argint – Stoica Mădălina(-48 kg); 5 bronz - Ioniţă Camelia(-48kg), Filipişan Anca(-57 kg), Alexandra Mazilu(+70 kg), Tănase Valentin(-55 kg), Băldean Teodor(-73 kg). (poze podium)

 GALERIE FOTO

laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply